Armata israeliană "va intra în acţiune foarte curând" în nordul ţării, la graniţa cu Libanul, unde au loc zilnic schimburi de focuri cu Hezbollah, a declarat luni ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, relatează AFP, conform Agerpres.

Ministrul israelian i-a informat pe militarii staţionaţi în apropierea graniţei cu Fâşia Gaza că vor părăsi zona pentru a ajunge în nordul ţării.

"Vor intra în acţiune în curând (...) aşa că forţele din nord sunt întărite", a mai spus Yoav Gallant, adăugând că rezerviştii îşi vor părăsi poziţiile pentru a se pregăti pentru aceste operaţiuni viitoare.

Ministrul israelian al apărării a declarat, de asemenea, că luptătorii Hamas duc lipsă de provizii şi muniţie, însă că războiul va dura luni de zile.

Şeful Statului Major, Herzi Halevi, a declarat recent că probabilitatea unui război "în următoarele luni" în nordul ţării este în prezent "mult mai mare decât era în trecut".

După atacurile grupării islamiste palestiniene Hamas asupra teritoriului israelian din 7 octombrie, care au declanşat războiul din Gaza, schimburi de focuri au avut loc zilnic între armata israeliană şi Hezbollah, o mişcare islamistă libaneză aliată cu Iranul şi Hamas.

În ultimele trei luni, peste 200 de persoane au fost ucise în Liban, potrivit unui bilanţ AFP. De partea israeliană, 15 persoane au murit, între care nouă soldaţi şi şase civili, potrivit armatei israeliene.

Sursa foto: KrispelSlavin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri