Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a avertizat, într-un discurs susţinut la Conferinţa de securitate de la Munchen, că ţările europene şi alianţa NATO trebuie să se pregătească pentru un conflict de zeci de ani cu Rusia.

Eforturile de a include Rusia într-o arhitectură de securitate europeană mai largă după Războiul rece a eşuat, a declarat Boris Pistorius în faţa participanţilor la Conferinţa de la Munchen, notează Agerpres.ro.

"Toate aceste încercări au venit în contradicţie cu strategia Kremlinului de a-şi reinstala dominaţia în Europa Centrală şi de Est", a afirmat el.

Aliaţii occidentali vor sprijini cu fermitate Ucraina "indiferent cât timp (preşedintele rus Vladimir) Putin va continua acest război ilegal şi fără sens împotriva unei naţiuni suverane şi iubitoare de libertate", a declarat Pistorius.

Dar asta înseamnă şi că "va trebui să trăim cu linii de demarcaţie în Europa pentru decenii de acum încolo", a afirmat ministrul german al apărării. "Europa liberă şi democratică pe de o parte, Rusia belicoasă şi autoritară, pe de altă parte", a adăugat el.

Cheia conflictului, a spus Pistorius, este restabilirea puterii militare a NATO în Europa pentru a contracara ameninţarea rusă.

"Descurajarea eficientă este asigurarea noastră de viaţă", a spus el în continuare, argumentând că există trei dimensiuni ale stabilirii unui sistem de descurajare eficientă: Alianţa trebuie să investească mai mulţi bani în apărare, să-şi refacă capacitatea industrială de a produce muniţii şi de a pregăti forţele militare pentru a fi desfăşurate şi să lupte atunci când este necesar.

Pistorius a mai spus că este nevoie de o cooperare mai strânsă cu ţările din emisfera sudică şi de un mai mare respect pentru aceste ţări pentru a contracara influenţa globală a Rusiei, potrivit dpa.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri