Visa va sponsoriza turneele finale ale Cupei Mondiale la fotbal din 2010 si 2014

Grupul specializat in emiterea de carduri de credit Visa International a anuntat ca a ajuns la un acord conform caruia va sponsoriza turneele finale ale Cupei Mondiale la fotbal din 2010 si 2014

Visa a precizat ca este al saselea si ultimul partener important al FIFA. Viitoarea Cupa Mondiala va fi organizata in 2010 in Africa de Sud.

FIFA va despagubi cu 90 de milioane de dolari Mastercard pentru a pune capat disputei juridice care a aparut dupa ce federatia a desemnat Visa ca sponsor oficial al FIFA, desi avea un contract cu Mastercard pentru sponsorizarea urmatoarelor campionate de fotbal.

Gruparea Mastercard a depus aceasta plangere impotriva FIFA in luna aprilie a anului curent, dupa ce FIFA a semnat un acord cu VISA privind sponsorizarea Cupelor Mondiale din 2010 si 2014.

Conform gruparii Mastercard, acest acord a fost semnat in ciuda parteneriatului existent intre Mastercard si FIFA, ce garanta gruparii bancare exclusivitatea in ceea ce priveste sponsorizarea oferita de o firma de carti de credit.

Visa (Visa International Service Association) este un joint venture ce reuneste peste 21.000 de institutii financiare din lume si care formeaza cea mai mare retea de plati electronice din lume. in prezent, prin produsele Visa se fac tranzactii in valoare de peste 4.000 de miliarde de dolari in toata lumea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri