Fortis, parte a consortiului interesat de preluarea ABN Amro, impreuna cu Royal Bank of Scotland si Banco Santander, va cere actionarilor sa aprobe oferta, precum si o majorare de capital de 15 miliarde euro.

Fortis a precizat ca detaliile acestei intalniri extraordinare din Bruxelles si Utrecht vor fi publicate la data de 2 iulie. Emisia de noi actiuni va necesita aprobarea din partea a 75% din actionarii prezenti.

Consortiul a oferit 71 de miliarde euro pentru ABN Amro, depasind oferta facuta de banca britanica Barclays, ce a oferit 63 miliarde euro, grupul olandez acceptand deja aceasta oferta.

Barclays spera sa castige batalia pentru preluarea ABN Amro, sansele imbunatatindu-i-se dupa ce un consilier juridic al Curtii Supreme olandeze a declarat ca ABN Amro poate vinde divizia sa americana LaSalle fara a primi aprobarea actionarilor.

Citeste si:

Oferta de preluare facuta de Barclays are drept conditie vanzarea diviziei americane LaSalle in timp ce in consortiul condus de RBS doreste si grupul bancar american.

Curtea Suprema olandeza, care a urmat sfatul dat de consilierul juridic in 75 din 80 de cazuri, va lua o decizie in acest sens la jumatatea lunii iulie.