Fortis va cere sprijinul actionarilor pentru preluarea ABN Amro

Grupul de servicii financiare belgiano-olandez Fortis a anuntat vineri ca va cere actionarilor, la data de 6 august, sa sustina participarea grupului la consortiul ce a facut o oferta de preluare al bancii olandeze ABN Amro

Fortis, parte a consortiului interesat de preluarea ABN Amro, impreuna cu Royal Bank of Scotland si Banco Santander, va cere actionarilor sa aprobe oferta, precum si o majorare de capital de 15 miliarde euro.

Fortis a precizat ca detaliile acestei intalniri extraordinare din Bruxelles si Utrecht vor fi publicate la data de 2 iulie. Emisia de noi actiuni va necesita aprobarea din partea a 75% din actionarii prezenti.

Consortiul a oferit 71 de miliarde euro pentru ABN Amro, depasind oferta facuta de banca britanica Barclays, ce a oferit 63 miliarde euro, grupul olandez acceptand deja aceasta oferta.

Barclays spera sa castige batalia pentru preluarea ABN Amro, sansele imbunatatindu-i-se dupa ce un consilier juridic al Curtii Supreme olandeze a declarat ca ABN Amro poate vinde divizia sa americana LaSalle fara a primi aprobarea actionarilor.

Oferta de preluare facuta de Barclays are drept conditie vanzarea diviziei americane LaSalle in timp ce in consortiul condus de RBS doreste si grupul bancar american.

Curtea Suprema olandeza, care a urmat sfatul dat de consilierul juridic in 75 din 80 de cazuri, va lua o decizie in acest sens la jumatatea lunii iulie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri