Presedintele corporatiei McDonalds, lider mondial pe segmentul fast-food, a declarat ca exista posibilitatea unor cresteri importante de venituri pentru restaurantele din Statele Unite si ca va continua sa reanalizeze nivelul datoriilor, subiect care va fi abordat saptamana viitoare in cadrul unei conferinte, in prezenta analistilor americani.
Succesul McDonald’s continua si astazi pe continental american, locul originar al celebrului lant de restaurante din intreaga lume. Fenomenul McDonald’s a inregistrat succese imense in ultimii patru ani, multumita in special inovatiei continue a produselor. Noi produse ca sandwich-uri de pui, sortimente de cafea tare, dar si extinderea programului si a platilor rapide cu cardul, au contribuit la afirmarea, inca o data, a megasuccesului McDonald’s.

Intrebarea fireasca este pana cand va continua saga McDonald’s. Cresterea de 4,2% in vanzarile restaurantelor din State, deschise de minimum 13 luni, reprezinta dovada clara ca oportunitatile de expansiune ale gigantei retele fast-food sunt in continuare solide, este de parere Skinner.

“La o privire mai atenta a pietei de fast-food, este clar ca majoritatea cresterii este localizata aici”, continua Skinner, precizand ca piata va inregistra un boom de peste 50 miliarde de dolari (36,2 miliarde de euro) la nivel mondial in acest an.

Pentru a revitaliza si mai mult vanzarile din cele peste 30.000 de unitati, McDonald’s a renuntat la brand-urile secundare de restaurante ca Chipotle Mexican Grill, reducandu-si numarul de actiuni si salvand astfel miliarde de dolari. McDonald’s va continua sa utilizeze resurse financiare pentru dividende si investitii in afacerea cu burgeri. Compania intentioneaza sa plateasca 5,7 miliarde pentru dividende si actiuni rascumparate in 2007 si 2008.

Intre timp, McDonald’s va continua sa revizuiasca nivelul datoriilor sale. “Vom arunca o privire in aceasta problema si o vom discuta la momentul potrivit, pe 24 iulie”, a declarat Skinner, asteptand confruntarea cu analistii.

Actiunile McDonald’s s-au majorat de peste patru ori incepand cu 2003, dar nu s-au schimbat in ultimele doua luni. Au crescut cu doar 19 centi, sau 0,4%, stabilindu-se la pretul final de 52,1 de dolari (aproximativ 38 euro), in timp ce asteptarile companiei se situau la 71 de centi pe actiune in cel de-al doilea trimestru, neincluzand costurile legate de vanzarile restaurantelor din America Latina. Analistii previzionasera un castig de 67 de centi pe actiune. Incluzand vanzarile, McDonald’s va inregistra o pierdere neta de 60 de centi pe actiune in trimestrul amintit, potrivit analistilor americani.

McDonald’s isi poate imbunatati continua dezvoltare prin adoptarea strategiei de vanzare a restaurantelor detinute de companie, in sistem de franciza, crede analistul Steven Kron de la Goldman Sachs.

Evolutia McDonald’s va implica mai mult decat ceea ce s-a vazut pana acum: produse noi si imbunatatirea operatiunilor, sustine Skinner, asigurand fanii burgerilor ca saga McDonald’s nu este nicidecum la final.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri