Foot Locker Inc., cel mai mare retailer de incaltaminte sport din Statele Unite ale Americii, a anuntat ca doreste sa fie cumparat, ca urmare a pierderilor financiare suferite si a reducerilor de pret drastice practicate in ultimul timp, informeaza Bloomberg.
Compania americana a apelat deja la serviciile renumitei firme de consultanta financiara Lehman Bros. Holdings Inc. pentru sfaturi privind strategia pe care o va adopta in viitor, avand in vedere ca a inregistrat pierderi nete intre 17 si 20 de centi (12 - 14 eurocenti) per actiune, in cel de-al doilea semestru. Oficialii corporatiei sunt destul de pesimisti, preconizand ca vanzarile en-detail vor scadea cu pana la 8% semestrul urmator.

Colapsul marelui producator de incaltaminte survine pe fondul reducerii cererii de pantofi sport traditionali, afacerea de baza a Foot Locker, adolescentii orientandu-se tot mai mult spre echipamentele pentru sporturile extreme urbane.

Compania a incercat sa-si revigoreze vanzarile prin lansarea unei linii de incaltaminte sport pentru intreaga familie, insa conceptul nu a prins, ducand chiar la falimentul a peste 30 de magazine.

Oficialii Foot Locker au anuntat ca vor desfiinta 250 de magazine din cele 4.000 detinute in SUA, dublu fata de cat planuisera initial. Pe de alta parte, acestia se gandesc si la o strategie de consolidare pe piata europeana, unde afacerile nu au avut de suferit. Anul viitor, Foot Locker va deschide 30 de noi magazine in Europa de Vest, in speranta ca europenii vor reusi sa scoata compania din impasul financiar in care se afla.

“Pe parcursul celui de-al doilea semestru am luat hotararea sa lichidam marfa intr-un ritm mai alert decat am planuit la inceputul anului, cu scopul de a ne imbunatati bilantul vanzarilor inainte de venirea toamnei. Impactul financiar al implementarii acestei strategii s-a reflectat in pierderile raportate in semestrul al doilea”, a declarat Matthew D. Serra, presedintele si directorul executiv al Foot Locker Inc.

Nivelul actiunilor companiei au scazut cu 30% in ultimele 12 luni. Foot Locker, care este retailer-ul dominant pe segmentul de incaltaminte sport, cu o cota de piata de 20%, se confrunta cu o saturatie a pietei, precum si cu o presiune crescanda exercitata de competitori ca Dick's Sporting Goods.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri