Penuria de mana de lucru calificata costa economia germana aproximativ 20 de miliarde euro pe an, sau 1% din produsul intern brut, reiese dintr-un comunicat comandat de ministerul economiei, citat luni de cotidianul Süddeutsche Zeitung, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Tot din acest studiu reiese ca numarul posturilor care nu beneficiaza de conditii optime se ridica la cateva sute de mii, mai ales in "sectoarele cele mai importante pentru competitivitatea germana: constructia de masini-unelte, industria electrotehnica sau contructia de automobile", afirma raportul, citat de cotidianul german.

Raportul observa o deficit de studii superioare in ceea ce priveste sectoarele stiintifice sau tehnice.

Coalitia guvernamentala aflata la putere in Germania intentioneaza sa se puna de acord in ceea ce priveste penuria existenta pe piata muncii, informeaza AFP.

Anumiti ministrii conservatori pledeaza pentru deschiderea frontierelor pentru imigrantii calificati insa colegii lor social-democrati favorizeaza lupta impotriva somajului pe termen lung si reconversia a celor aproximativ 3,7 milioane someri din Germania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si