ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic din lume, a anuntat ca a acceptat sa cumpere o detinere de 77% la compania germana de distributie de gaze naturale Saar Ferngas AG, de la firma RAG, pentru 367 milioane euro (501,4 milioane dolari), relateaza presa internationala.

Achizitia se va incadra in reteaua regionala de energie a companiei ArcelorMittal si va colabora cu compania invecinata de distributie de gaze naturale din Luxemburg, Soteg, la care ArcelorMittal detine 20% din pachetul de actiuni, potrivit unui comunicat al ArcelorMittal.

ArcelorMittal va cumpara detinerea la Saar Ferngas de la RAG Beteiligungs-AG. Ceilalti actionari ai companiei Saar Ferngas sunt E.ON AG care detine 20% din pachetul de actiuni si municipalitatile care au o participatie de 3,12%.

ArcelorMittal a mai spus ca achizitia urmeaza sa fie aprobata de catre board si de catre autoritatile europene antitrust, iar reprezentantii producatorului de otel se asteapta ca tranzactia sa se incheie pana la sfarsitul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Polonia: proiectul termocentralei anulat din cauza efectelor asupra mediului
Setari Cookie-uri