Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), cu sediul la Viena, a cumparat aproape 10% din actiunile grupului rusesc de media RBC de la casa de brokeraj Aton a subsidiarei rusesti a bancii austriece, a anuntat luni RBC.

RosBusinessConsulting (RBC) a anuntat ca Bank Austria Creditanstalt si-a majorat detinerea pana la 9,96% de la 0,1% cat avea anterior. Reprezentantii Bank Austria Creditanstalt, care este controlata la randul ei de grupul financiar italian UniCredit, nu au facut niciun comentariu imediat.

Coproprietarul german al RBC, Kaplun, a clarificat ulterior declaratia si a descris tranzactia ca fiind o afacere "interna", deoarece anul trecut BA-CA a preluat casa de brokeraj Aton, care avea o detinere semnificativa la RBC.

Cumpania ruseasca nu a dezvaluit detaliile financiare ale tranzactiei. Raportat la valoarea actuala de piata a RBC, un pachet de actiuni de 10% al companiei de media ar valora aproximativ 95 milioane dolari.

Purtatorul de cuvant al RBC, Pavel Mironov, a spus ca actionarii majoritari ai companiilor nu si-au redus detinerile la firma. Aproximativ 50% din actiunile companiei RBC se tranzactioneaza pe bursa (free float).

Grupul rusesc de media RBC, fondat in 1993, administreaza canalul de televiziune de afaceri RBC TV, o agentie de stiri, mai multe pagini de internet si reviste, ziarul RBC Daily Internet si editia tiparita a acestuia.

Actiunile companiei, listate pe piata ruseasca, au coborat cu 1,18%, pana la cotatia de 196,9 ruble (7,92 dolari)/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Comisia Europeana, despre coronavirus: Un risc de nivel mediu pentru lucrători
Setari Cookie-uri