Preseedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a solicitat duminica mai multa transparenta a sistemului financiar international si a spus ca tinta poate fi atinsa fara o reglementare masiva a sectorului public, relateaza Reuters.

Intr-un discurs tinut la reuniunea anuala a Institutului de Finante Internationale, Trichet a spus ca se pot invata lectii din turbulentele recente de pe pietele financiare, iar la nivel european si international se cauta solutii.

"Desi sunt ferm convins ca ar trebui sa facem mai multe progrese in ceea ce priveste introducerea transparentei in diferite domenii ale sistemului financiar international, sunt tot atat de convins ca nu avem nevoie de o reglementare masiva a sectorului public, ca sa ne atingem scopurile", a spus seful BCE.

Trichet a spus ca standardele internationale si codurile au jucat un rol important in prevenirea crizelor financiare, partial deoarece accentueaza transparenta institutiilor, a pietelor, a infrastructurii si a politicilor.

Astfel de coduri nu trebuie neaparat sa fie fixate si intarite doar de autoritatile publice, a adaugat Trichet.
"Sectorul privat are un rol important in multe situatii si nu avem nicio indoiala ca asigurarea transparentei si a unui flux adecvat de informatii este responsabilitatea atat a sectorului public, cat si a celui privat", a mai spus Trichet.

Aratand unde ar putea ajuta transparenta, Trichet a spus ca unul dintre elementele care blocheaza lichiditatea de pe pietele de credit si monetare pare a fi nesiguranta privind la detinatorii de active si de derivative a caror calitate s-a deteriorat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri