Wal-Mart, cel mai mare retailer pe plan mondial, va achizitiona in intregime pachetul de actiuni al Seiyu, un lant de magazine japonez, in schimbul sumei de 876 milioane de dolari, informeaza Bloomberg.

Tranzactia are loc dupa o perioada de cinci ani in care retailer-ul american a investit in afacerea Seiyu, in incercarea de a aduce lantul japonez pe profit. In 2002, Wal-Mart a achizitionat 50,9% din actiunile companiei japoneze.

Ca o ultima masura de a imbunatati performantele retailer-ului Seiyu pe piata japoneza aflata in scadere inca de anul trecut, Wal-Mart a decis achizitionarea completa a pachetului de actiuni. “Detinand in intregime Seiyu, va fi mai usor pentru Wal-Mart sa impuna restructurarea drastica care se cere in acest caz”, a declarat Koichiro Ogawa, analist al Cosmo Securities in Tokyo, adaugand ca multe din magazine ar trebui inchise, fiind posibila o renovare a outlet-urilor.

In acelasi timp, revitalizarea pietei japoneze de retail ar asigura indeplinirea obiectivelor Wal-Mart pentru anul in curs, conform declaratiilor lui Lee Scott, CEO Wal-Mart. Acesta si-a propus ca afacerile internationale derulate de companie sa majoreze vanzarile grupului, atragand o treime din profit. Masura se impune ca urmare a ritmului lent de crestere a pietei americane.

Anul trecut, Wal-Mart a raportat o crestere a vanzarilor de 2,1% in Statele Unite, cea mai mica evolutie din istoria retailer-ului american, care isi raporteaza rezultatele financiare inca din 1980. Vanzarile la nivel international au crescut insa cu 30% pana la 77,1 miliarde din totalul incasarilor de 345 miliarde inregistrate de companie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cele mai mari companii in functie de cifra de afaceri