Grupul german Siemens este dispus sa investeasca mai multe miliarde de euro in compania franceza Areva, lider al sectorului energiei nucleare, cu care este deja in parteneriat, a anuntat cotidianul francez de afaceri Les Echos, in editia de vineri, citat de AFP.

Siemens, care detine deja 34% din filiala de reactoare nucleare a grupului francez (Areva NP) este "dispus sa isi majoreze participatia din Areva NP. Daca vor fi necesare investitii de mai multe miliarde de euro, suntem capabili sa o facem", a declarat presedintele diviziei Siemens France, Phillipe Carli, pentru cotidianul de afaceri.

Privind posibilitatea unor investitii in capitalul grupului Areva, ce detine Areva NP, Carli a precizat ca "nu este planul nostru principal si, in plus, am face-o ca investitor industrial, non-financiar".

Responsabilul a excus si posibilitatea unei coabitari cu grupul industrial francez Alstom in cadrul capitalului Areva, pentru ca acest lucru "ar ridica probleme de concurenta".

Franta ameninta sa aduca in fata justitiei parteneriatul Siemens-Areva in cazul unui abandon al diviziei nucleare civile din Germania, presedintia franceza analizand posibilitatea unei aliante Areva-Alstom, lucru ce va presupune deschiderea capitalului Areva catre piata.

Capitalul Areva este momentan public in proportie de 85%, din care 75% apartine Comisariatului pentru energie atomica (CEA) si 5,2% este controlat de statul francez.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Victimele accidentului nuclear din Rusia, "eroi nationali"