Bill Gates intra in afaceri cu bere

Miliardarul american Bill Gates a achizitionat o participatie in valoare de 392 milioane dolari din producatorul mexican de bere Femsa, conform unor informatii publicate de Comisia americana a valorilor mobiliare.

Fondul Cascade Investment LLC al lui Bill Gates detine aproximativ 10,81 milioane actiuni Femsa (3% din companie) tranzactionate la bursa din New York.

Femsa este al doilea mare imbuteliator de Coca-Cola din lume si al doilea producator de bere din Mexic.

Cascade este un grup de management al activelor detinut de Bill Gates, presedintele Microsoft Corp., care a raportat aceasta tranzactie comisiei americane, neprecizand scopul tranzactiei.

"Acest tip de decizie din partea unui fond de investitii important este o dovada a recunoasterii si increderii in performantele companiei noastre", a declarat presedintele Femsa, Jose Antonio Fernandez, intr-un comunicat.

Femsa, cunoscut si sub numele Fomento Economico Mexicano, este amplasat in orasul nordic Monterrey si are o vechime de peste 100 de ani, datand din 1890, cand a contribuit la declansarea procesului de industrializare a Mexicului.

Femsa are trei divizii: bauturi racoritoare - Coca-Cola Femsa, divizia de bere precum si o operatiune de retail, care administreaza cea mai mare lant de magazine de cartier din America Latinam denumit Oxxo.

Incepand cu data de 20 septembrie 2007, fundatia caritabila a lui Bill si Melida Gates a fost principalul actionar institutional din Coca-Cola Femsa, conform datelor oferite de Reuters.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri