Conform informatiilor oferite de catre Autoritatea franceza de control a pietelor financiare (AMF), Robert A. Day, membru al consiliului de administratie al Societe Generale, a vandut, pe bursa din Paris, la data de 18 ianuarie, cand incepusera deja sa apara informatii despre fraude de proportii, actiuni SocGen in valoare de 40,518 milioane euro, la pretul de 90,04 euro pe actiune.

Robert Day, care a vandut in total titluri SocGen in valoare de peste 125 milioane euro, pe 9, respectiv 18 ianuarie, "nu fusese informat in legatura cu pierderile" traderului Jerome Kerviel, a anuntat banca, citata de AFP.

"Inainte de vanzarea titlurilor SocGen, Robert Day, ca si restul membrilor consiliului de administratie, nu au fost informati de pierderile cauzate de traderul Kerviel", a declarat Societe Generale, intr-un comunicat menit a elimina eventualele banuieli de trafic cu informatii privilegiate.

Potrivit avocatului Frederik-Karel Canoy, citat de AFP, procesul il vizeaza si pe americanul Robert A. Day, administrator al bancii incepand cu anul 2002.

Citeste si:

AMF este obligata sa comunice sistematic vanzarile si achizitiile de actiuni ale inaltilor responsabili ai companiilor listate.
AMF a mai anuntat luni ca un membru al consiliului de administratie al Societe Generale a vandut actiuni ale companiei in valoare de 85,7 milioane euro, la data de 9 ianuarie, cu doua saptamani inainte de aparitia in presa a informatiilor legate de frauda comisa de traderul Jerome Kerviel, care a cauzat pierderi de 4,9 miliarde euro prin "pariurile" sale efectuate pe bursa.

Intr-un comunicat, AMF a precizat ca Robert A. Day, membru a consiliului de administratie al SocGen, a vandut pe piata bursiera din Paris actiuni ale bancii in valoare de 85,7 milioane euro, la pretul de 95,27 dolari pe actiune.

Doua fundatii cu legaturi cu Robert Day, Robert A. Day Foundation si Kelly Day Foundation, a vandut la data de 10 ianuarie actiuni SocGen in valoare de 8,63 milioane euro, respectiv 959,066 euro.

Titlurile SocGen au pierdut peste 22% din valoare intre 9 ianuarie si sfarsitul sedintei de tranzactionare de saptamana trecuta.
Societe Generale a anuntat la data de 24 ianuarie o pierdere de 4,9 miliarde euro, imputata operatiunilor traderului Jerome Kerviel, care ar fi reusit sa treaca de toate modalitatile de control ale bancii.