"Vom incepe pana la finalul acestui an constructia fiecaruia dintre cele doua proiecte in statele Jharkhand si Orissa. Suntem gata sa prezentam raportul detaliat cu privire la aceste proiecte" autoritatilor locale, a spus vicepresedintele responsabil de finantele companiei, Sudhir Maheshwari, citat de agentia Press Trust of India.

Cele doua uzine, cu o capacitate anuala de 12 milioane de tone de otel, vor necesita o investitie de 20 miliarde dolari (800 miliarde rupies) in urmatorii zece ani, a adaugat oficialul.

ArcelorMittal - companie care a luat nastere in iunie 2006 in urma fuziunii dintre grupul indian Lakshmi Mittal, Mittal Steel si compania europeana Arcelor - a anuntat in decembrie 2006 constructia unei otelarii gigant in Orissa (estul Indiei) care va costa 8,7 miliarde dolari.

In iulie 2007, ArcelorMittal si-a reafirmat intentia de a construi o a doua uzina in statul Jharkhand, proiect pentru care a fost semnat un acord intre statul Indian si Mittal Steel in octombrie 2005, inaite de fuziunea cu Arcelor.

Citeste si:

Magnatul otelului, Lakshmi Mittal, ia in considerare de mai multi ani posibilitatea implementarii unor proiecte in tara sa natala, una dintre cele mai promitatoate pietele mondiale ale siderurgiei dupa China, in care nu dispune de nicio facilitate de productie.

Fiecare din viitoarele uzine va avea nevoie de 600 milioane de tone de minereu de fier, iar ArcelorMittal a depus o oferta pentru a exploata minele din Orissa, a spus Maheshwari.

Orissa este un stat bogat in minereu de fier, detinand 25% din rezervele Indiei, si a atras interesul grupurilor siderurgice.

Compania sud-coreana Pasco a semnat in iunie 2005 un acord pentru a construi o uzina cu o capacitate anuala de 12 milioane tone, dar proiectul bate pasul pe loc din cauza unui conflict cu populatia locala pe tema alocarii terenurilor.