Asociatia Internationala de Transport Aerian a revizuit in scadere estimarile de profit din 2008

Asociatia Internationala de Transport Aerian (IATA) a revizuit in scadere estimarile de profit pentru industria aeriana, a doua oara in decurs de patru luni, ca urmare a scumpirii petrolului si a accentuarii problemelor economice, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

"Ne asteptam totusi la un rezultat pozitiv de 4,5 miliarde dolari, dar se pare ca va fi un an greu", a comentat directorul general al IATA, Giovanni Bisignani.

Cresterea costurilor combustibilului si turbulentele economice generate de criza creditelor au diminuat cererea si au daunat unei industrii care avea deja probleme, a spus Bisignani.

In decembrie, IATA a revizuit in scadere pana la 5 miliarde dolari estimarile pentru profitul din 2008. Asociatia, cu sediul la Geneva, estimase initial ca profiturile din acest an vor fi de 7,8 miliarde dolari.

Ultimele estimari se bazau pe un pret mediu anual de 86 dolari/baril pentru petrolul Brent, care a fost tranzactionat marti la Londra cu mai mult de 100 dolari/baril.

La un pret de 86 dolari/baril, combustibilul reprezinta 32% din costurile operationale ale operatorilor aerieni si genereaza o factura totala de 156 miliarde dolari pentru acest sector industrial, in conformitate cu IATA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
[VIDEO] Donald Trump poartă în premieră mască în public
Setari Cookie-uri