Banca Centrala Europeana a alocat astazi 25 miliarde euro (39,07 miliarde dolari) in cadrul primei licitatii pentru refinantari pe sase luni din istoria institutiei, in incercarea de relaxa conditiile severe de creditare de pe piata imprumuturilor interbancare din zona euro.
Bancile au cerut insistent fonduri, licitand pentru un total de 103,1 miliarde euro, de peste patru ori mai mult decat cei 25 miliarde euro disponibili.

Cea mai mica oferta care a fost acceptata, sau dobanda marginala, a fost de 4,55%, mai mare decat previziunea de 4,48% , informeaza NewsIn, citand Reuters.

Dobanda medie platita de solicitantii care au avut succes a fost de 4,61%, fata de estimarile din sondaj de 4,56%. Bancile vor primi fondurile, odata ce vor oferi BCE garantii corespunzatoare.

Cea mai mare dobanda oferita a fost de 4,88%, iar cea mai mica de 2%, jumatate din dobanda cheie actuala a BCE de 4%.

La putin timp dupa ce BCE a publicat rezultatele licitatiei, dobanzile Euribor pe sase luni pentru credite interbancare negarantate s-a stabilizat la 4,737%, cel mai inalt nivel inregistrat de la finalului lunii decembrie.

Acest nivel se compara cu valoarea de 3,989% a dobanzii europene overnight (de o zi) EONIA, care este aproximativ echivalenta actualei dobanzi de politica monetara a BCE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri