La doi ani dupa finalizarea preluarii care a dus, pana la urma, la o achizitionare amicala a Arcelor de catre Mittal Steel, magnatul Mittal si-a atins scopul de a conduce o companie care produce peste 100 milioane tone de otel pe an, si este de aproximativ trei ori mai mare decat cel mai apropat concurent al sau.

"Nu as fi putut cere un presedinte mai bun in aceasta perioada de integrare", a spus Mittal la intrunirea anuala a actionarilor companiei, facand referire la fostul concurent Joseph Kinsch.

Kinsch, care a fost presedintele Arcelor de la formarea companiei din 2002, printr-o fuziune tripla intre grupuri de otel franceze, spaniole si din Luxemburg, va conduce o fundatie care urmareste sa apere valorile companiei.

Citeste si:

Mittal si familia sa detin impreuna peste 43% din grupul producitor de otel pana la 20 martie, dar sexista speculatii ca si-ar fi sporit participatia de la acel moment. Fiul sau Aditya este directorul financiar al Arcellor Mittal.

ArcelorMittal, care furnizeaza aproximativ 10% din productia mondiala de otel, are o valoare de piata de aproape 90 miliarde euro (139,1 miliarde dolari), iar actiunile sale s-au apreciat cu peste 65% in acest an.