Ce a fost mai rau din criza financiara declansata in Statele Unite este "in urma noastra", dar efectele asupra economiei se vor mai resimti timp de mai multe trimestre, a estimat, joi, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de AFP.
"Avem motive solide sa credem ca institutiile financiare au dezvaluit ce era esential din pierderi, mai ales in Statele Unite. Vestile cele mai proaste sunt in urma noastra", a declarat Strauss-Kahn, in fata Comisiei pentru afaceri economice a Parlamentului European, la Bruxelles.

Dar "problema principala este legatura intre criza financiara si economia reala, iar aceasta nu a trecut", a adaugat Dominique Strauss-Kahn si a estimat ca efectele crizei se vor manifesta asupra activitatii economice timp de "mai multe trimestre".

Daca in trecut, crizele financiare aveau tendinta de a fi provocate in tarile in dezvoltare, Strauss-Kahn a atras atentia ca pe termen lung criza actuala ar putea fi "o avanpremiera a unui tip nou de criza careia va trebui sa ii facem fata".

In conditiile in care criza a determinat o incetinire a cresterii economice in principalele economii din lume, in Statele Unite si in Europa, directorul general al FMI a estimat ca economiile emergente vor fi motorul principal al cresterii economice de anul acesta.

In pofida acestui aspect, tarile emergente ar putea sfarsi prin a "acuza efectele incetinirii economice din tarile bogate, dar, poate, cu o anumita intarziere", a estimat seful FMI.

"In niciun caz, nu exista o intrerupere a legaturii intre tendintele de crestere din tarile dezvoltate si cele ale economiilor emergente", a precizat Dominique Strauss-Kahn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri