Gazprom analizeaza livrarea de gaze ruse Israelului, a anuntat compania dupa o intalnire intre Aleksei Miller cu ministrul israelian al industriei si comertului, Binyamin Ben Eliezer, relateaza AFP, citat de NewsIn.
"Cele doua parti au discutat despre perspectivele de cooperare ruso-israeliene in sectorul energiei. Au examinat mai ales posibilitatea livrarii de gaze ruse Israelului", potrivit Gazprom.

"Eliezer s-a atratat foarte interesat de livrarile de gaz rus in baza unor contracte pe termen lung", potrivit sursei.

Cei doi au facut declaratii similare dupa o intalnire la Moscova, din februarie 2007.

Ministrul israelian a vorbit atunci despre posibila cumparare a doua miliarde de metri cubi de gaz rus pe an pana la cinci miliarde pe an la un moment dat. In acest context, cele doua parti se gandeau la construirea unui gazoduct intre orasul turc Djeha si Ashkelon din Israel, cu o posibila prelungire spre Haifa.

Petrolul constituie in prezent 67% din consumul energetic israelian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri