"Ce a fost mai rau ar trebui sa fi trecut, iar din a doua jumatate a anului incolo ar trebui sa asistam la o normalizare a situatiei, adica la un sfarsit al etapei de turbulente exceptionale cu care s-au confruntat pietele", a spus directorul general al BNP Paribas, Baudouin Prot. "Ma astept, insa, ca pietele sa ramana volatile", a adaugat seful bancii, in interviul acordat publicatiei italiene in editia de duminica, citat de Reuters.

Seful BNP Paribas a spus ca banca pe care o conduce "abia" a fost atinsa de criza de pe piata americana a creditelor ipotecare cu grad mare de risc, deoarece a avut o expunere de numai 200 milioane euro.

Prot a spus ca este in favoarea unui comitet pan-european care sa supravegheze pietele "cu putere mare de decizie asupra sectorului bancar", dar a adaugat ca este important, totodata, "sa existe o privire atenta asupra acelor sectoare din industria financiara care nu sunt supravegheate".

Citeste si:

Criza internationala a creditelor s-a declansat la inceputul lunii august a anului trecut, iar pietele financiare internationale au fost miscate puternic, pe 9 august, cand BNP Paribas a anuntat ca fondurile sale de investitii, care aveau participatii pe piata americana a creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, si-au suspendat platile.

BNP Paribas este prezenta pe piata romaneasca prin divizia de credite de consum Cetelem, divizia imobiliara Atis Real, divizia de asigurari de viata - Cardiff si prin divizia de leasing, care si-a deschis o sucursala in Romania in luna martie.