Partea cea mai grea a crizei financiare a trecut, iar jucatorii de pe pietele internationale ar trebui sa inceapa sa isi regaseasca echilibrul din a doua parte a acestui an, a declarat pentru publicatia italiana La Repubblica seful BNP Paribas, cea mai mare banca franceza listata.
"Ce a fost mai rau ar trebui sa fi trecut, iar din a doua jumatate a anului incolo ar trebui sa asistam la o normalizare a situatiei, adica la un sfarsit al etapei de turbulente exceptionale cu care s-au confruntat pietele", a spus directorul general al BNP Paribas, Baudouin Prot. "Ma astept, insa, ca pietele sa ramana volatile", a adaugat seful bancii, in interviul acordat publicatiei italiene in editia de duminica, citat de Reuters.

Seful BNP Paribas a spus ca banca pe care o conduce "abia" a fost atinsa de criza de pe piata americana a creditelor ipotecare cu grad mare de risc, deoarece a avut o expunere de numai 200 milioane euro.

Prot a spus ca este in favoarea unui comitet pan-european care sa supravegheze pietele "cu putere mare de decizie asupra sectorului bancar", dar a adaugat ca este important, totodata, "sa existe o privire atenta asupra acelor sectoare din industria financiara care nu sunt supravegheate".

Criza internationala a creditelor s-a declansat la inceputul lunii august a anului trecut, iar pietele financiare internationale au fost miscate puternic, pe 9 august, cand BNP Paribas a anuntat ca fondurile sale de investitii, care aveau participatii pe piata americana a creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, si-au suspendat platile.

BNP Paribas este prezenta pe piata romaneasca prin divizia de credite de consum Cetelem, divizia imobiliara Atis Real, divizia de asigurari de viata - Cardiff si prin divizia de leasing, care si-a deschis o sucursala in Romania in luna martie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri