Compania nationala aeriana bosniaca, BH Airlines, care are o flota alcatuita din doar doua avioane, a lansat pe plan international o oferta de cedare a 49% din actiunile sale in schimbul unui aparat nou, a anuntat potrivit AFP, citat de NewsIn.

Companiile interesate de preluarea pachetului de actiuni la BH Airlines trebuie sa se angajeze sa cumpere un nou avion cu cel putin 100 de locuri, sau sa preia comanda unui avion Airbus 319-100 pentru care firma bosniaca a platit deja un avans de 1,8 milioane euro, potrivit aceleiasi surse.

Cumparatorul trebuie sa se angajeze si sa investeasca mai mult in firma, a adaugat sursa citata, fara sa dea mai multe detalii. Depunerea de oferte se va face pana pe 30 iulie.

Cu cele doua avioane ale sale ATR 72 (avioane de transport regional), BH Airlines deserveste mai multe orase din Europa Occidentala si Istanbul. Cu 70.000 de pasageri transportati in 2007, compania a inregistrat venituri de aproape 12 milioane euro, fara sa aiba, totusi, castiguri.

Denumita initial Air Bosnia, compania daduse faliment in 2003, inainte de a-si relua activitatea in 2005, ca urmare a unui ajutor guvernamental.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si