Cele doua companii au remis presei comunicate scurte. EDF a anuntat joi noaptea ca "dupa discutii profunde, estimeaza ca nu sunt inca intrunite conditiile pentru o dezvoltare majora in Marea Britanie", iar British Energy a anuntat vineri ca "discutiile purtate cu reprezentantii EDF au continuat fara a se ajunge inca la un acord".

Negocierile s-au impotmolit in ceea ce priveste pretul, a confirmat, vineri, presedintele si directorul general al EDF, Pierre Gadonneix.

Conducerea British Energy acceptase o propunere a EDF, dar, potrivit unor surse diferite, mai multi actionari mari, printre care grupul american de investitii Invesco si subsidiara de investitii a asiguratorului britanic Prudential au considerat ca pretul nu este foarte atractiv, scrie AFP, citand BBC.

Citeste si:

EDF a oferit 7,65 lire sterline/actiune, confirmase, joi, pentru AFP, o sursa avizata, ceea ce evalua British Energy la 12,2 miliarde lire sterline (15 miliarde euro).

Actionarii estimeaza ca pretul la care a ajuns recent petrolului va creste interesul pentru electricitatea nucleara si, implicit, profitabilitatea pentru EDF a unei achizitii a British Energy.

Achizitionarea grupului britanic, sau a activelor sale, pare mai mult decat utila pentru oricine vrea sa participe la relansarea sectorului nuclear anuntata in ianuarie de premierul Gordon Brown, in conditiile in care British Energy detine opt din cele zece centrale active din tara. .