Veniturile totale au scazut la 22 miliarde euro de la 24,3 miliarde euro in perioada similara din 2007. Profitul operational a scazut cu 36%, la 2,1 miliarde euro de la 3,3 miliarde euro, cat era in al doilea trimestru al anului trecut.

In prima jumatate a acestui an, Allianz Group a inregistrat un profit net de 2,7 miliarde euro si un profit operational de 4 miliarde euro.

Castigurile pe actiune au scazut cu 29,1% la 3,44 euro, in al doilea trimestru, de la nivelul de 4,85 euro inregistrat in perioada similara a anului precedent.

Citeste si:

"Mediul de afaceri dificil a exercitat presiuni asupra rezultatelor din al doilea trimestru. Cu toate acestea, fundamentele afacerii raman solide si am putut inregistra o performanta puternica", a declarat directorul executiv Allianz SE, Michael Diekmann.

Criza din pietele de capital a afectat grav evolutia veniturilor din divizia asigurarilor de viata si in special produsele de asigurari de tip unit-linked. Cu toate acestea, profitul operational al diviziei de asigurari si administrare a activelor s-a dovedit solid in al doilea trimestru din 2008.