La sfarsitul sedintei bursiere de la New York, pretul aurului se stabilizase la 831,45 - 832,65 dolari/uncie. Joi, aurul se scumpise pana la 844 dolari/uncie, inregistrand cel mai mare nivel din 11 august, inainte de a pierde din valoare, pe fondul aprecierii monedei americane.

India, cel mai mare consumator mondial de aur, creste rata de cumparare in apropierea sezonului estival, ce va culmina in octombrie, o data cu festivalul hindus al luminilor, Diwali. Achizitiile inaintea Ramadanului, luna de post musulman din septembrie, au influentat, de asemenea, pretul metalului pretios.

Dolarul s-a ieftinit fata de un cos de valute, pe fondul profiturilor marcate de investitori si a scumpirii petrolului cu peste 1 dolar, la 117 dolari/baril, din cauza ingrijorarilor legate de intreruperea productiei din Golful Mexic cauzata de furtuna tropicala Gustav.

Aurul a recuperat aproximativ 9% fata de cel mai scazut nivel al ultimelor noua luni, de 773 dolari/baril, inregistrat in urma cu doua saptamani. Cel mai ridicat nivel a fost inregistrat in luna martie, cand aurul era tranzactionat cu 1.030,80 dolari/baril.