Reprezentantii companiei elvetiene de asigurari Baloise nu cred ca firmele europene vor intampina aceleasi dificultati care au determinat guvernul american sa intervina in salvarea AIG de la faliment, desi criza de pe piete ar putea continua, conform presei elvetiene.

"Nu se stie daca declinul se va accentua sau daca am ajuns in cele din urma la limita. Personal nu cred ca s-a incheiat", a declarat pentru publicatia NZZ am Sonntag directorul executiv al companiei Baloise, Rolf Schaeuble.

"Dar nu imi pot imagina niciuna dintre companiile europene si elvetiene de asigurari confruntate cu probleme asemanatoare celor din cazul AIG", a mai spus acesta.

Baloise nu este expusa derivativelor, iar companiile de asigurari elvetiene au o capitalizare mult mai buna decat alte firme din domeniu, datorita normelor mult mai stricte de solvabilitate din Elvetia, sustine Schaeubles.

In august, compania Baloise a raportat o scadere cu 42% a profitului net din primul semestru, sub asteptari, cauzata de pierderile din investitii si a estimat o volatilitate crescuta pentru restul anului 2008, ceea ce a dus la deprecierea titlurilor, informeaza NewsIn.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si