Dolarul american isi va mentine un rol principal in economia mondiala, dar alte valute vor castiga, la randul lor, importanta, a declarat, joi, ministrul german de finante, Peer Steinbrueck, adaugand ca monedele principale ale viitorului vor fi dolarul, yenul, euro si yuanul, relateaza Reuters.
"Nu cred ca dolarul isi va pierde rolul ca una dintre principalele valute ale lumii", a spus Steinbrueck, cu ocazia unei conferinte de la Berlin, dupa o reuniune economica franco-germana, anunta NewsIn.

Steinbrueck criticase anterior Statele Unite pentru ca au declansat criza financiara internationala, din cauza unui apetit "feroce" pentru profituri mari si a spus ca SUA va trebui sa accepte de acum incolo o mai buna reglementare a pietei si pierderea statutului sau de superputere financiara.

La reuniunea franco-germana au participat, de asemenea, ministrul francez al economiei, Christine Lagarde si doi dintre membrii consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE): Axel Weber, seful bancii centrale a Germaniei si seful bancii centrale a Frantei, Christian Noyer.

Intrebat care va fi impactul situatiei economice din Statele Unite asupra Europei, Noyer a spus ca: "intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem noi in Europa este daca avem o economie care se confrunta cu aceleasi probleme, iar apoi sa raspundem ca nu".

Seful bancii centrale a Germaniei a afirmat, insa, ca o reactie coordonata a Europei in fata crizei financiare este necesara.

Lagarde, ministrul francez al economiei, a spus ca este de acord cu Steinbrueck in ceea ce priveste crearea unui grup de lucru cu privire la vanzarile in lipsa ('short selling'), imprumutul de titluri si vanzarea acestora, in speranta unei rascumparari la un pret mai mic, pentru obtinerea de profit.

"Toate tarile europene, inclusiv Franta si Germania, vor fi afectate de criza financiara declansata in Statele Unite", a adaugat Lagarde.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri