Guvernul bulgar a format o comisie care va efectua studiile de fezabilitate a proiectelor elaborate in urma cu 30 de ani si care vor cauta investitori publici si privati pentru finantarea constructiilor, se arata intr-un comunicat al executivului citat de Reuters.

Proiectele au in vedere construirea a doua hidrocentrale, fiecare cu o capacitate de 440 megawati, in orasele Nicopole, din Bulgaria, si Turnu Magurele, din Romania, precum si construirea unei centrale electrice de 265 megawati in orasul dunarean Silistra, de pe malul bulgaresc, anunta NewsIn.

Comunicatul mai arata ca proiectele propuse de guvernul bulgar vor imbunatati conditiile de navigare pe Dunare - artera importanta de transport.

Citeste si:

Hidrocentralele acopera 10% din consumul de electricitate al Bulgariei, iar autoritatile au anuntat ca pana in 2020 acestea vor acoperi 20% din necesar, pentru a se incadra in tinta Uniunii Europene privind energia regenerabila.

La inceputul lunii septembrie, autoritatile bulgare au demarat constructia centralei nucleare din orasul Belene, a doua de acest tip din Bulgaria, a carei finalizare este programata pentru anul 2014, Bulgaria dorind sa redevina un exportator important de electricitate, in zona Europei Centrale si de Est.