Candidatii la Casa Alba - democratul Barack Obama si republicanul John McCain - au spus marti ca l-ar putea alege pe miliardarul Warren Buffet in functia de secretar al Trezoreriei, declaratie facuta la a doua dezbatere televizata, in Nashville, relateaza AFP.

Cei doi au raspuns unei intrebari privitoare la numele inlocuitorului lui Henry Paulson, care se va retrage la finalul administratiei Bush.

"Sunt multe persoane calificate, dar cred ca primul criteriu ar fi ca este necesar cineva cu care americanii sa se poata identifica imediat", a spus McCain. Buffet "a a ajutat la rezolvarea unora dintre dificultatile de pe piete", a spus el, adaugand ca l-ar putea alege si pe fostul patron al eBay, Meg Whitman. "O apreciez pe Meg Whitman, stie cum sa creeze locuri de munca", a explicat McCain.

Buffet si-a exprimat sustinerea penmtru Obama in algerile prezidentiale. "Ar fi o alegere foarte buna, sunt fericit ca am sustinerea sa", a spus democratul.

"Insa sunt si alte persoane. Ideea este ca viitorul secretar al Trezoreriei trebuie sa inteleaga faptul ca nu este suficient sa-i ajute doar pe cei sus-pusi", a subliniat Obama.

Potrivit Forbes, Buffet, in varsta de 78 de ani, are o avere de 62 miliarde de dolari, fiind unul dintre cei mai bogati oameni din lume, impreuna cu fondatorul Microsoft, Bill Gates.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si