Seful departamentul de productie al Gazprom, Aleksandr Kalinkin, citat de Interfax, a declarat ca noile previziuni vizeaza productia de la sfarsitul lunii noiembrie, estimarile privind productia din decembrie ramanand neschimbate, scrie Reuters, citat de NewsIn.

In cazul in care productia din decembrie va scadea peste asteptari, productia anuala s-ar putea situa sub nivelul de 552 miliarde metri cubi de gaze naturale, a mai spus Kalinkin.

"Productia ar putea fi mai scazuta, in niciun caz mai mare", a declarat Kalinkin.

Citeste si:

Gazprom, cea mai mare companie de gaze naturale din lume, furnizeaza 25% din gazele naturale europene si a produs 548,6 miliarde metri cubi de gaze naturale anul trecut. Compania doreste sa sporeasca productia anuala la 565-570 miliarde metri cubi pana in 2010, la 610-615 miliarde metri cubi, in 2015 si 650-670 miliarde metri cubi, pana in 2020.

Presedintele companiei Aleksei Miller si vicepresedintele Aleksandr Medvedev au anuntat la inceputul acestei luni ca Gazprom va produce in 2009 cantitatea de gaze ceruta de clientii sai, desi detine resursele necesare sporirii productiei.