Banca centrala a Marii Britanii, Bank of England (BoE), a redus dobanda cheie cu un punct procentual, la 2%, pana la cel mai mic nivel din octombrie 1939, pentru sprijinirea economiei, in contextul recesiunii, relateaza AFP.

Conform asteptarilor analistilor, BoE a redus din nou dobanda cheie, dupa o reducere cu 1,5 puncte procentuale in noiembrie si 0,5 puncte procentuale in octombrie, potrivit NewsIn.

“In Marea Britanie, cercetarile demarate in cadrul intreprinderilor au aratat o deteriorare si mai avansata a situatiei acestora...in timp ce consumul si investitiile au scazut”, se arata in decizia publicata de Bank of England.

Un astfel de nivel scazut a fost mentinut in timpul crizei economice din 1939 pana in 1950, scrie AFP. Pagubele pe care criza prelungita a creditelor le-a indus in economie devin mai evidente in contextul in care pretul locuintelor scade si numarul somerilor continua sa creasca.

Economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,5% in al treilea trimestru, iar multi experti nu se asteapta la o revenire inainte de 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un DJ a murit de COVID-19, după ce le-a spus medicilor ”să salveze pe altcineva”
Setari Cookie-uri