Holcim, al doilea producator mondial de ciment, a anuntat ca va reduce investitiile pentru 2009, in contextul conditiilor dificile de pe piata de profil, relateaza Reuters.

Cheltuielile pentru intretinere ar urma sa fie reduse la 400 milioane franci elvetieni (358,7 milioane dolari) in 2009, fata de 1,2 miliarde franci elvetieni, in 2008, potrivit NewsIn.

Holcim, ai carui principali competitori sunt grupul francez Lafarge, compania Cemex din Mexic si Heidelberg Cement din Germania, a mai anuntat ca va reduce investitiile privind extinderea la 2,5 miliarde franci elvetieni, fata de 3,5 miliarde franci elvetieni, in 2008.

Activitatea scazuta a sectorului constructiilor, in contextul crizei financiare, a afectat companiile producatoare de materiale de constructii, iar perspectiva este sumbra.

Holcim planuise anterior sa cheltuiasca 1,1 miliarde franci elvetieni in 2009 pentru intretinere si 2,8 miliarde franci elvetieni pentru dezvoltare.

Grupul este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Acesta este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, si are aproximativ 90.000 de angajati.

Holcim (Romania) S.A. detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda (macinare), Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate. Holcim (Romania) S.A. are in prezent aproximativ 1.400 angajati.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Programul "Atelierele Holcim" se extinde la nivel national