Premierul rus Vladimir Putin a cerut lumii, ieri seara, la Forumul Economic Mondial de Davos, sa evite sa recurga la izolationism sau la "egoism economic", in urma crizei financiare mondiale.

Putin (foto), care a sustinut discursul de deschidere a Forumului Economic Mondial de Davos, a subliniat ca lumea are nevoie de mai multe valute in care sa se poata constitui rezerve (valuta forte) si mai multa deschidere politica din partea tarilor care le-a emis, potrivit NewsIn.

Tarile ar trebui sa evite principiul potrivit caruia statul poate rezolva toate problemele, a adaugat el.
In prima sa vizita la Davis, o mica statiune din Alpii elvetieni unde se reuneste anual elita economica din lume, Putin are onoarea sa sustina discursul de deschidere al marii reuniuni anuale a capitalismului, organizata de Forumul Economic Mondial (WEF).

Putin este insotit de vicepremierul Igor Suvalov, de oficiali din Ministerul Economiei si din cel al Finantelor, precum si de o delegatie Gazprom si oameni de afaceri importanti, ca presedintele Lukoil Vagit Alekperov si oligarhul Oleg Deripaska.

Premierul rus a gazduit o receptie miercuri seara, in cadrul careia va discuta cu omologii sai chinez Wen Jiabao si polonez Donald Tusk.

Rusia a avut rezultate economice proaste in ultimele luni si se pregateste pentru recesiune in 2009, in timp ce rubla nu inceteaza sa se deprecieze fata de euro si dolar.

Pragmatic cand este vorba despre afaceri, Putin este foarte constient ca tara sa, in cautare de investitii, nu isi poate permite sa aiba relatii prea proaste cu partenerii sai economici.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
USA Today: Davos incepe in pragul unei caderi nervoase globale