Grupul financiar Raiffeisen Zentralbank (RZB), actionarul majoritar al Raiffeisen International, a anuntat ca va primi o infuzie de capital din partea statului austriac de 1,75 miliarde euro, care sa il ajute sa depaseasca mai usor criza creditelor.

Raiffeisen Zentralbank primise deja aprobarea actionarilor, in noiembrie 2008, pentru o injectie de capital din partea statului de cel mult 2 miliarde euro.

Metoda a fost deja folosita de Erste Group Bank AG, prima banca din Austria care a apelat la infuzie de capital din partea statului austriac, in valoare de 2,7 miliarde euro, in cadrul pachetului de sustinere a sectorului financiar din Austria, in valoare de 100 miliarde euro, ce include infuzii de capital si garantii de stat.

In afara de injectia directa de capital de la stat, Raiffeisen si Erste au apelat si la emisiuni de obligatiuni garantate de stat.

Erste Group a anuntat oficial in 14 ianuarie ca va emite obligatiuni de 6 miliarde euro, cu maturitate de pana la cinci ani, garantate de statul austriac, in timp ce Raiffeisen Zentralbank a lansat joi obligatiuni garantate de Austria in valoare de 1,5 miliarde euro, tot cu scadenta la cinci ani.

Bancile austriece trebuie sa indeplineasca o serie de conditii pentru a beneficia de garantia statului, printre care folosirea banilor obtinuti pentru creditarea economiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Alegeri anticipate in Austria, dupa scandalul generat de vicecancelar