Escrocheria Madoff ar putea avea circa trei milioane de victime directe si indirecte pe plan mondial, a estimat un cabinet de avocatura spaniol, ce a depus plangere in Statele Unite, relateaza AFP.

"Potrivit calculelor noastre, cel putin trei milioane de persoane au fost afectate de afacerea Madoff, trei milioane de particulari, care ar putea fi afectati direct sau indirect", a declarat cu ocazia unei conferinte de presa Javier Cremades, de la cabinetul de avocatura Cremades & Calvo Sotelo.

Avocatul a atras atentia ca estimarea a fost facuta folosind datele de la 13 cabinete de avocatura din lume, insarcinate cu apararea victimelor din 25 de tari, scrie NewsIn.

Cazul Madoff: Ce trebuie sa retina un investitor

Investitorul american Bernard Madoff este acuzat ca a derulat o schema Ponzi de 50 miliarde dolari. O astfel de schema este un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii.

Mii de oameni, care au investit alaturi de Madoff prin intermediul clientilor firmei, i-au incredintat traderului sume de miliarde de dolari, spun expertii financiari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si