Barclays Plc, cea mai mare banca britanica dupa active, a anuntat o scadere cu mai putin de 1% a castigurilor din 2008, dupa deprecieri de active de 8,1 miliarde lire sterline (12 miliarde dolari), relateaza Bloomberg, potrivit NewsIn.

Profitul net al bancii a scazut la 4,38 miliarde lire sterline, de la 4,42 miliarde lire sterline, in 2007, potrivit unui comunicat. Analistii chestionati de Bloomberg estimasera un profit net de 3,8 miliarde lire sterline in 2008.

Barclays, care a implementat masuri de reducere a numarului angajatilor cu 4.500, are un excedent de capital de 17 miliarde lire sterline, suficient pentru a tempera "deprecierile de active", potrivit presedintelui executiv, John Varley.

"Capitalul nostru este suficient pentru a administra afacerile Barclays in siguranta si cu prudenta, in contextul conditiilor dificile de pe piata", a mai adaugat acesta intr-o scrisoare.

In 19 ianuarie, banca a anuntat ca ar putea avea pierderi de aproximativ 28 miliarde lire sterline in 2008, dupa deprecieri de active de 20 miliarde lire sterline.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si