Pierderea vine dupa un profit de 1,01 miliarde euro in aceeasi perioada a anului anterior, a anuntat banca intr-un comunicat. Banca a redus nivelul dividendelor pentru 2008 de la 3,35 la 1 euro.

"In noul mediu de afaceri, ce ramane dificil, sunt increzator ca BNP Paribas va fi din nou capabila de o performanta buna si ca va fi, cu siguranta, profitabila", a declarat directorul executiv, Baudouin Prot, intr-un interviu pentru Bloomberg, citat de NewsIn.

"Cred ca piata din Franta va fi cea mai rezistenta din Europa din punct de vedere al veniturilor si al riscurilor", a subliniat oficialul.

Citeste si:

BNP Paribas, care a evitat cea mai mare parte a impactului crizei creditelor ipotecare din Statele Unite, a fost afectata de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc. din luna septembrie, care a cauzat "miscari extrem de violente in pietele de capital", a anuntat BNP luna trecuta. Compania franceza a avut, de asemenea, pierderi de 345 milioane euro legate de schema Ponzi realizata de Bernard Madoff.

Banca de investitii BNP Paribas a inregistrat o pierdere inainte de taxe de 2,07 miliarde euro. Profitul inainte de taxe al diviziei de gestionare a activelor a fost de 210 milioane euro.