Totusi, statul francez va dori sa aiba reprezentanti in consiliul director, asa cum a facut si in cazul imprumuturilor acordate bancilor BNP Paribas si Societe Generale, a mai adaugat sursa.

De asemenea, managementul bancii nou create nu a fost inca finalizat, a spus aceeasi sursa.

Groupe Banque Populaire si Caisses d'Epargne au anuntat anul trecut ca vor sa fuzioneze, pentru a face fata mai bine conditiilor economice nefavorabile. Noua banca mutuala ar fi a doua ca marime din Franta, dupa Credit Agricole.

"Statul francez va contribui cu aproximativ 5 miliarde euro", a declarat sursa, adaugand ca injectia de capital ar putea lua forma unor actiuni preferentiale sau convertibile.

"Insa valoarea exacta a participatiei nu poate fi inca determinata, pentru ca va depinde de formarea si evaluarea noii institutii", a mai spus sursa.

Presedintia franceza a anuntat duminica ca nu a fost luata nicio decizie cu privire la fuzionarea bancilor mutuale la o reuniune ce a avut loc sambata.

Detaliile finale ar putea fi prezentate in 26 februarie, cand Banque Populaire si Caisses d'Epargne isi vor publica rezultatele financiare.