Sectorul financiar mondial a disponibilizat cel putin 325.000 de angajati incepand din august 2007, iar tendinta ar putea sa continue in urmatoarele luni, potrivit unui raport al Organizatiei Internationale a Muncii (OIM), citat de AFP.

"Ne putem astepta ca disponibilizarile sa se accelereze pe masura ce economia mondiala se cufunda din ce in ce mai mult in recesiune si institutiile financiare se confrunta cu deprecieri tot mai importante de active", a avertizat un responsabil al OIM, Elizabeth Tinoco.

Doar in perioada octombrie 2008 - 12 februarie 2009 a fost anuntata disponibilizarea a aproape 130.000 de salariati, respectiv 4% din total, potrivit raportului OIM despre impactul crizei financiare asupra angajatilor din sector, scrie NewsIn.

Cifrele indica o "accelerare rapida a concedierilor in serviciile financiare in decursul ultimelor luni", observa expertii OIM.

Organizatia Internationala a Muncii reaminteste principalele concedieri de la grupurile bancare, de asigurari si de la fondurile de investitii, notand cele 45.500 de disponibilizari de la Bank of America si cele 75.000 de la Citigroup.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Numarul emigrantilor din Europa ajunge la un milion