Grupul bancar UBS AG ar putea fi implicat in iulie intr-un proces in Statele Unite, in contextul in care este fortat sa publice numele a 52.000 de clienti americani suspectati de evaziune fiscala prin conturi deschise in strainatate, a anuntat New York Times.

UBS, cel mai mare grup bancar pentru clientii bogati, a convenit saptamana trecuta sa plateasca o amenda de 780 milioane dolari si sa dezvaluie identitatea a 300 de clienti americani, pentru a evita acuzatiile in instanta.
Insa banca elvetiana se confrunta in continuare cu un proces civil, prin care autoritatile americane vor sa obtina informatii despre alte 52.000 de persoane, scrie NewsIn.

Luni, un judecator american a acordat bancii termenul de 30 aprilie pentru a opune rezistenta acestor demersuri si pentru a argumenta ca are dreptul la un proces, mai precizeaza New York Times.

Judecatorul a spus intr-o conferinta cu avocatii UBS si cu oficialii Ministerului Justitiei ca un proces va avea loc in 13 iulie.

"Admitand public ca ar putea la un moment dat sa renunte la secretul bancar, UBS si-a asumat riscul de a pierde loialitatea unor clienti din divizia de gestionare a averilor", a declarat Alain Tchibozo, analist ING.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cea mai mare banca elvetiana primeste o amenda-record in Franta