Sindicalistii de la cel de-al doilea producator auto sud-coreean Kia Motors Corp au declansat o greva de cinci zile, pentru a se solidariza cu angajatii de la Hyundai Motor Co.

In mod traditional producatorii auto sud-coreeni se confrunta cu negocieri dure ale grilelor salariale in fiecare vara, iar relatiile patronat - angajati raman printre cele mai tensionate din lume.

Circa 75% din cei 27.100 de membri de sindicat de la Kia au votat in favoarea declansarii grevei, cerand salarii mai mari si conditii de munca mai bune.

Greva va produce pierderi de 54 de milioane de lire sterline, rezultate din vanzari nerealizate de 6.730 de unitati.

Kia a trecut prin astfel de lupte intre salariati si patronat inca din 1991, rezultand pana in prezent 185 de zile de lucru pierdute.

Angajatii de laKia cer o crestere cu 8,4% a salariului lunar si un bonus pentru performante, echivalent cu ultimele trei salarii incasate.

Automobilele reprezinta o zecime din exporturile Coreei de Sud, alaturi de semiconductori si echipament de telecomunicatii.

Hyundai exporta 70% din productie, masinile asiatice avand un foarte bun raport calitate/pret, apreciat pe continentul nord-american si in Europa de Vest.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si