Compania ceha de energie electrica CEZ a anuntat un profit net pe primul trimestru in urcare cu 23%, peste asteptarile analistilor, pe fondul cresterii preturilor si castigurilor unice.
Compania a raportat o crestere a profitului net la 19,09 miliarde coroane cehesti (969 milioane dolari), peste estimarile analistilor de 17,16 miliarde coroane cehesti, de la 15,52 miliarde coroane cehesti, in aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea din primul trimestru din 2009 se datoreaza preturilor mai mari, care a limitat impactul cererii scazute de pe piata de profil, potrivit NewsIn.

Veniturile au crescut la 53,3 miliarde coroane cehesti, de la 48,61 miliarde coroane cehesti, in primul trimestu din 2008, si peste asteptarile analistilor.

De asemenea, grupul a mentinut tinta de profit net pentru 2009, estimand 50,2 miliarde coroane cehesti, inainte de plata minoritatilor.

Anul trecut, CEZ a inregistrat castiguri sub asteptarile analistilor, in contextul in care inchiderea unei unitati a centralei nucleare de la Temelin a dus la reducerea veniturilor. Astfel, compania a inregistrat in 2008 castiguri de 47,4 miliarde coroane cehesti (2,14 miliarde dolari) inainte de plata intereselor minoritare, fata de estimarile analistilor, de 48,6 miliarde coroane cehesti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Hidroelectrica demareaza achizitia CEZ si Enel