Luxemburghezul Jean-Claude Juncker si-a anuntat intentia de a renunta la functia de presedinte al Eurogrupului, forumul ministrilor de finante din zona euro, pe care in conduce din 2005, a anuntat cotidianul Luxemburger Wort, citat de AFP.
Juncker, care ocupa momentan functiile de prim ministru si ministru de finante al Luxemburgului, a facut anuntul miercuri seara cu ocazia unei reuniuni electorale a partidului sau crestin-social (CVS), subliniind ca nu mai vrea sa ocupe postul de la ministerul de finante in guvernul ce va rezulta dupa alegerile legislative de duminica, scrie NewsIn.

"Daca alegatorii vor prefera din nou partidul CSV cu ocazia alegerilor de duminica, postul de ministru de finante va trece din mainile lui Jean-Claude Juncker in cele ale lui Luc Fredien", care detine momentan portofoliul de la Trezorerie, a precizat Juncker, citat de cotidianul luxemburghez.

Purtatoul de cuvant al lui Juncker, Guz Schuller, a refuzat sa confirme sau sa comenteze aceasta informatie pentru AFP, estimand ca "afirmatia a fost facuta de candidatul Jean-Claude Juncker, nu de catre primul ministru".

Insa un reprezentant al partidului CVS, ce a preferat sa ramana anonim, a confirmat pentru AFP aceasta discutie.

Prin abandonarea functiei de ministru de finante, Juncker va renunta, de facto, si la presedintia Eurogrupului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus| Un nou record de decese în Spania: 849 în 24 de ore
Setari Cookie-uri