Compania petroliera BP Plc a facut apel la Rusia sa inlature barierele investitionale, pentru a majora productia de energie, si si-a exprimat sustinerea pentru construirea unei noi conducte, prin Marea Baltica, relateaza Reuters.

"Este recunoscut in prezent ca protectionismul, in toate formele lui, in comert sau in investitiile interne, nu este un remediu in timpul crizelor economice", a declarat directorul executiv BP, Toni Hayward, in cadrul Forumului conomic de la Sankt Peresburg, potrivit Newsin.

"Aceste bariere vor incetini in ansamblu investitiile din acest sector. Productia de petrol a Rusiei a inceput sa scada in ultimul timp, iar cererea de gaze naturale rusesti ar putea depasi productia", a mai spus Hayward.

BP a avut relatii tensionate cu autoritatile rusesti si cu cei patru miliardari sovietici pe care ii are ca parteneri in cadrul companiei mixte TNK-BP.

Agenda din acest an a Forumului economic de la Sankt Peresburg s-a concentrat asupra masurilor anti-criza si nu asupra economiei Rusiei, ce se confrunta cu prima recesiune din ultimii zece ani.

Analistii sustin ca aceasta criza ar putea determina autopritatile de la Kremlin sa relaxeze restrictiile impuse asupra investitorilor straini din sectoare cheie ale economiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si