"Au fost vazute cadavre care pluteau la suprafata apei, iar o pata de combustibil a fost reperata la aproximativ 16-17 mile marine de Moroni", capitala insulelor Comore, a declarat un oficial al Aviatiei Civile, Mohammad Abel Kader, intr-o conferinta de presa in Sanaa.

In plus, au fost reperate si fragmente din avionul prabusit. "Avioanele (care participau in operatiunile de slavare - n.red.) au vazut bucati din aeronava in locul unde se presupune ca s-a prabusit", a declarat Ibrahim Kassim, oficial din cadrul autoritatii regionale pentru securitate aviatica, ASECNA, informeaza NewsIn.

Secretarul general al Guvernului din Comore, Nourdine Bourhane, a anuntat ca a fost reperata carlinga aparatului prabusit. Tot odata autoritatile informeaza ca starea meteo nefavorabila ar putea fi la originea prabusirii avionului Airbus A310, a anuntat marti secretarul de stat francez pentru transporturi, Dominique Bussereau. Intrebat daca este posibil ca eventuale conditii meterologice nefavorabile sa fi fost la originea accidentului,

Bussereau a admis: "Da, despre asta se vorbeste in prezent, este putin cam vag". Oficialul a explicat ca ar fi existat doua tentative ratate de a ateriza. "Deocamdata este nevoie de prudenta, pana cand vor fi verificate toate aceste informatii", a spus el.

Citi mai mult pe 9 AM.