Monopolul rusesc al gazelor naturale, Gazprom, planuieste lansarea unei emisiuni de eurobonduri in valoare de 1,5 miliarde dolari, suma urmand a finanta achizitia firmei Sibir Energy de catre divizia sale petroliera, Gazprom Neft, conform agentiei Interfax, citata de Reuters.

Conform surselor Interfax, plasamentul ar putea fi realizat spre sfarsitul lunii iulie.

Gazprom Neft a anuntat ca a acumulat o participatie de cu putin sub 49% din compania petroliera rusa Sibir Energy, precizand ca nu a luat inca o decizie privind majorarea detinerii, informeaza NewsIn.

Plasamentele Gazprom ar putea debloca piata de eurobonduri pentru unii creditori rusi care au ratinguri stabile, dupa lipsa unor optiuni de refinantare in ultimele noua luni, in contextul actualei crize financiare.

Gazprom, cea mai indatorata companie din Rusia, cu datorii consolidate de 60 miliarde dolari, s-a adresat ultima data pietei in iunie 2008, cu o emisiune de obligatiuni de 500 milioane dolari, pe cinci ani, cu un randament de 7,51%.

Companiile din Rusia trebuie sa ramburseze imprumuturi straine de peste130 miliarde dolari anul acesta si multe dintre ele au demarat discutii cu creditorii straini pentru restructurare acestora, dupa ce oficialii de la Kremlin au inchis programul de 50 miliarde dolari pentru refinantare.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si