Deficitul bugetar al SUA - 1.100 mld. dolari

Statele Unite au ajuns la un deficit bugetar de 1.100 de miliarde de dolari in primele noua luni ale anului fiscal 2009, potrivit estimarilor Autoritatii Bugetare a Congresului SUA, noteaza Reuters.
Analiza realizata pentru Congres arata ca incasarile din iunie au fost de 46 miliarde dolari, in scadere cu 18% fata de aceeasi perioada din 2008. Iunie a fost cea de-a 14-a luna consecutiva in care incasarile au scazut comparativ cu perioadele similare din anul trecut, scrie NewsIn.

Incasarile corporate au scazut drastic in primele noua luni ale anului fiscal 2009, cu 56% sau 133 miliarde dolari, in mare parte din cauza reducerii profiturilor companiilor, precizeaza CBO.

CBO a estimat ca deficitul bugetar va atinge in acest an 1.800 miliarde dolari, depasind recordurile anterioare. De asemenea, CBO estimeaza ca deficitul se va reduce, probabil, la 1.400 miliarde dolari in anul fiscal 2010, ce incepe la 1 octombrie.

Deficitul s-a adancit si din cauza pachetului de stimuli economici de 787 miliarde dolari aprobat de Congres, precum si de pachetul se ajutor de 700 miliarde dolari, pentru banci si companiile auto.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri