Vanzarile Alstom au crescut cu 7% in T1 fiscal, pana la 4,8 mld. euro

Grupul francez de inginerie Alstom a anuntat ca vanzarile inregistrate in primul trimestru au crescut cu 7%, la 4,8 miliarde euro, cu putin sub estimarile analistilor, iar nivelul comenzilor este in continuare "robust".
Producatorul de centrale electrice si trenuri de mare viteza a confirmat si tinta anuala, privind atingerea unei marje operationale de aproximativ 9%, informeaza NewsIn.

Alstom a precizat ca nivelul comenzilor pentru primul trimestru fiscal in cadrul sectoarelor de electricitate si transport a fost in linie cu cel inregistrat in a doua jumatate a anului trecut, dar sub nivelul record atins in urma cu un an.

Comenzile au scazut cu 27% fata de perioada similara din 2008, la 4,8 miliarde euro.

Analistii mizau pe vanzari de 4,933 miliarde euro.

Directorul executiv al Alstom, Patrick Kron (foto), a declarat intr-un comunicat ca grupul "a reusit sa obtina un nivel satisfacator de comenzi, in ciuda unui mediu foarte dur".

Kron a reiterat ca se asteapta cererea in cadrul sectorului de transporturi sa fie puternica pe termen scurt, sustinuta de marile proiecte, unele dintre acestea fiind legate de aplicarea unor pachete de stimuli fiscali.

Alstom a anuntat ca beneficiaza de un nivel total al comenzilor de 46,6 miliarde euro, reprezentand 29 de luni de vanzari, la sfarsitul lunii iunie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri