Fondul Monetar international (FMI) a reusit sa obtina cele 500 miliarde dolari de resurse suplimentare convenite la summit-ul G20 din aprilie, a anuntat, directorul general al Fondului, Dominique Strauss-Kahn, citat de AFP.
"Am reusit sa obtinem chiar ceva mai mult", a spus Strauss-Kahn la finalul intalnirii, scrie NewsIn.

Pe parcursul ultimelor zile, Uniunea Europeana (UE) a promis 175 miliarde dolari, fata de 100 miliarde initial, iar China s-a angajat pentru suma de 50 miliarde dolari in obligatiuni, in timp ce India pentru 10 miliarde dolari.

Statele sunt cu atat mai mult dispuse sa isi tina promisiunile in fata FMI in aceasta perioada in care reforma este in plina desfasurare, tarile emergente solicitand transferul catre ele a 7% din drepturile de vot din partea tarilor industrializate, in principal a Europei. In acelasi timp, tarile europene cer analize detaliate asupra modului de calcul pentru cota parte.

Ministrii de finante din G20 au declarat sambata ca "asteapta punerea rapida in aplicare a reformelor guvernamentale ale institutiilor financiare internationale, convenite in 2008" si a asigurat ca va finaliza reforma Bancii Mondiale pana in primavara lui 2010, precum si revizuirea cotelor pentru FMI pana in ianuarie 2011.

De asemenea, ministrii de finante din G20 au convenit, conform comunicatului de presa, ca "vocea si reprezentarea tarilor emergente si in curs de dezvoltare, inclusiv a celor mai sarace, ar trebui sa fie semnificativ intarite pentru a reflecta schimbarile in economia mondiala" si au stabilit ca subiectul sa fie dezbatut la intalnirea statelor din grupul G20, ce va avea loc la Pittsburgh, in Statele Unite, pe 24 si 25 septembrie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri