Directorul executiv al UniCredit, Alessandro Profumo, are in vedere vanzarea unui pachet de actiuni catre public pentru a constitui rezerve si pentru a evita sprijinul financiar din partea guvernului, care ar putea fi mai costisitor si ar impune bancii unele conditii oneroase, arata NewsIn.

Provizioanele UniCredit au crescut de aproape patru ori in al doilea trimestru, pana la 2,4 miliarde euro, in vreme ce rata capitaului Tier 1, care arata stabilitatea financiara, a fost de 6,85%.

Divizia Merrill Lynch a Bank of America Corp., Credit Suisse Group, Goldman Sachs Group Inc, Mediobanca SpA si UBS AG vor contribui, probabil, la garantarea ofertei de drepturi a celei mai mari banci din Italia, au mai spus sursele citate de Bloomberg, care au refuzat sa isi dezvaluie identitatea, sustinand ca planul este confidential. Divizia de investitii bancare a UniCredit va participa, de asemenea, la organizarea vanzarii, au adaugat doua dintre persoanele citate de Bloomberg.

Directori bancii s-au intalnit cu investitorii pentru a discuta despre vanzare, iar consiliul bancii va decide pe 29 septembrie daca va vinde actiuni. Purtarorul de cuvant al UniCredit din Milano nu a dorit sa comenteze, in vreme ce oficialii Merrill, Credit Suisse, Mediobanca si UBS nu au comentat imediat, iar oficialii Goldman nu au putut fi contactati, mai scrie Bloomberg.

In plus fata de vanzarea de actiuni, UniCredit ar putea transfera, intr-un fond, active imobiliare de aproximativ 700 milioane euro pentru a face rost de capital.

Intesa Sanpaolo SpA, cel mai mare concurent al UniCredit, va decide tot pe 29 septembrie daca va lua bani de la guvern sau va cauta alte mijloace de finantare. Banca va lua in considerare posibilitatea de a vinde obligatiuni de 1,5 miliarde euro, potrivit publicatiei Il Sole 24 Ore, citate de Bloomberg.